Vill du satsa på att ha en dusch utomhus?

När det är sommar, sol och varmt, så är det inte fel att kunna ta en dusch utomhus. För att kunna göra det, så är det ju rätt bra att investera i en så kallad utedusch. Du har en massa varianter att välja på samt att det även finns grymt många tips på nätet hur du kan bygga en egen, enklare variant. Dock är det kanske allra enklast att köpa en klar utedusch, som du bara monterar upp på lämplig plats.

En utedusch passar bra att ha i din trädgård, eller i anslutningen till din pool om du har en sådan. En utedusch kan även vara ett bra alternativ till sommarstugan om det saknas dusch där.

Bland de uteduschar som finns på marknaden idag, så har du soluppvärmd utedusch, utedusch med gasol och utedusch som kopplas på din befintliga vattenledning.

Smart med en soldusch

En soldusch, eller soluppvärmd utedusch är ett bra alternativ, som gör att du inte behöver ta in hantverkare eller annat för att montera. Det fixar du lätt på egen hand. Den kopplas till vattenslangen och den värms sedan upp av solen. Viktigt är dock att du placerar den i direkt solljus, så att den kan värmas upp på bra sätt.

När du ska köpa dig en dusch att ha ute, så är det bra att fundera på vilka som ska använda den, hur ofta den ska användas samt var den ska placeras. Det bästa är att ställa den där du har avskildhet, alternativt att fixa insynsskydd att ha runt den. Du bör även satsa på att ha ett bra underlag. Det är inte att rekommendera att stå på gräset, eller på marken, då vattnet från duschen snart gör det lerigt. Du kan satsa på att ha en trätrall eller liknande, som även gör det bekvämt för dina fötter.