Planerar du en flytt till Malmö? 5 användbara tips & tricks

Få saker är så svåra som att flytta till en helt ny stad. Från att packa dina lådor och hitta en plats att bo på till att träffa nya människor och lära känna de, det finns massor av utmaningar som väntar dig när du flyttar. Lyckligtvis finns det också mycket att se fram emot. För råd om vad du ska göra före och efter en flytt till Malmö, läs våra tips nedan. Lycka till och trevlig flytt!

1. Hitta en plats att bo på

Att hitta en ny plats att bo är inte en lätt uppgift – speciellt om du inte är bekant med staden. Vårt råd är att först räkna ut din budget och vad du rimligen har råd med. När du har budgeterat för månatliga hyresbetalningar eller för ett bostadsköp.

Vissa personer som flyttar till Malmö passar på att skaffa rumskamrater för att lära känna folk omedelbart och för att hålla nere kostnaderna. Det kan därför vara något att fundera på om du flyttar helt ensam exempelvis.

2. Planera din flytt

Trots att det kan kännas som att du vill flytta omedelbart så är det oftast bra att stanna upp och planera flytten helt innan du sätter igång. Det är många bitar som ska falla på plats och det kan vara riktigt frustrerande när det inte går som förväntat. Kom därför ihåg att planera allt, samt att ändra din adress och liknande så att du inte missar viktiga brev.

3. Anlita en bra flyttfirma i Malmö

Inför din flytt så kan det vara en bra idé att anlita en bra flyttfirma i Malmö. Vi på 360Move erbjuder våra tjänster inom flytt till utmärkta priser. Spara tid och energi genom att låta oss hjälpa dig med din flytt till Malmö.

4. Säg hejdå till din gamla stad

Nu till det svåra: att säga adjö till vänner och grannar. Med allt att göra som att flytta till en ny stad kräver, är det lätt att fastna i att flytta och glömma dina nära och kära. Vårt råd: se till att avsätta tid för att säga adjö, personligen, till vänner och grannar. Om det är för svårt att säga hejdå till alla individuellt, försök att planera en officiell farväl-fest så att du kan träffa alla på en gång.

5. Utforska Malmö

Ju fortare du lär dig, desto mer hemma kommer du att känna dig. Lär känna Malmö genom att läsa en karta, åka kollektivt eller köra runt i olika stadsdelar. Börja med ditt eget kvarter och arbeta dig utåt. Utforska närliggande restauranger och butiker. Hitta lokala tjänster, som ett välrenommerat kemtvättsföretag, läkarmottagning och livsmedelsbutik.

Läs lokala bloggar och håll dig uppdaterad om evenemang som händer i och runt staden. Viktigast av allt, var inte rädd för att gå med i samhällsgrupper och engagera dig i sociala evenemang. Malmö är en stad där det alltid händer nya spännande saker.