Hur börjar man rida?

Att börja rida kan vara något väldigt många unga tjejer ser fram emot framförallt men även killar också men de är mångfaldigt mindre. Att börja rida ska vara något roligt och inte något du behöver vara rädd för alls.

Alla hästklubbar på sverigesridklubbar har granskats så att de passar in deras hemsida där de har nolltolerans mot mobbning och så att alla ridklubbar har rätt värdegrunder.

Om du vill börja rida så kan du gå in på sverigesridklubbar och hitta ditt län och stad där du bor och lätt kontakta klubben och fråga hur du blir medlem. De har tagit fram all nödvändig information som finns för att det inte ska vara några krångel.

Att börja rida rekommenderas framförallt att göra när man är minst 5-6 år och det är allra vanligast då också. Det är alltid bra att börja när man är ung då man brukar lära sig lättare då men du kan alltid lära dig nya saker när du är äldre också.

Du kommer först och främst att lära dig att vara bekväm med hästar och ta hand om hästar så att du lär känna hästen då det annars kan innebära fara om hästen inte känner igen dig och den kanske blir rädd istället.

Detta tar alla ledare hand om och du behöver bara lyssna på dem så går allting som det ska. Du börjar alltid på mindre hästar om du är yngre så att du blir van med häst ridning och så att du lär dig på rätt sätt.

Om du som förälder undrar några frågor allmänt eller om någon specifik klubb så är det bara att kontakta sverigesridklubbar så kommer deras experter svara inom någon timme alla dagar i veckan. Om du inte får svar inom några timmar så testa att skicka frågan igen då det kan bli fel i systemet ibland.

De kan svara på de flesta frågor om hästar och ridning allmänt men specifika klubbar så är det inte helt säker att de kan svara på frågan. Men om det saknas eller stämmer inte någon information för någon ridklubb så kan du också kontakta så att de kan kolla om de kan få fram den informationen.