Därför bör du ha självhäftande solfilm på dina fönster i hemmet

Under sommarhalvåret kan solen bli ett återkommande problem på flera sätt och vis. Den värmer upp ditt hem och tvingar dig att slösa extra pengar på luftkonditionering, den bländar dig och den utsöndrar UV-strålning.

Självfallet kan solsken vara bra för hälsan, men för mycket kan lätt bli besvärligt. Just därför är självhäftande solfilm räddaren i nöden. Genom att fästa solfilm på ditt fönster kan du njuta av sommarsolen helt utan dess nackdelar, och detta till ett mycket rimligt pris.

Hur fungerar självhäftande solfilm?

Man kan beskriva självhäftande solfilm som ett tunt lager skydd som enkelt fästs på antingen insidan eller utsidan av ditt fönster. Detta stoppar 99 % av den farliga UV-strålningen trots att du fortfarande får in härligt ljus i hemmet.

Genom att fästa självhäftande solfilm på fönstrets utsida får du ett bättre resultat då solen inte kan komma åt fönstret för att värma upp det. Visst är det dock fortfarande fullt möjligt att montera solfilm på fönstrets insida och ändå få bra resultat, så valet är helt och hållet ditt.

Solfilm som insynsskydd

På sätt och vis kan självhäftande solfilm fungera som både ett skydd mot solen och som insynsskydd. Det finns nämligen en så kallad one-way-mirror där du under dagen enkelt kan se ut medan andra inte kan se in. När dagen börjar lida mot sitt slut får du dock motsatt effekt där folk kan se in medan du inte kan se ut. Detta sker när det är ljusare inomhus än utomhus. Trots detta kan solfilm hjälpa dig avsevärt på många sätt och vis, så prova på det när du får chansen!