Har du svårt att vända dig i sängen?

Problem med att vända dig i sängen kan ha att göra med flera olika ting. Det kan exempelvis vara så att du lider av artrit eller höftbesvär som gör det svårt att anstränga musklerna för att vända dig i sängen, men det kan också vara så att du är gravid och därför får ont eller känner obehag när du ändrar liggposition. Inte behöver du dock oroa dig, för det finns en prisvärd lösning som säkerställer att du kan vända dig om utan att det blir smärtsamt eller obekvämt. Vi talar här mer specifikt om glidlakan.

 

Vad är ett glidlakan?

 

Kort förklarat är ett glidlakan ett hjälpmedel som är tillverkat av lågfriktionsmaterial. Om du har detta glidlakan liggandes mellan det vanliga lakanet och din kropp kan du därför vända dig utan någon friktion, och på så sätt finns det ingenting som tar emot när du ändrar liggställning.  Glidlakandet har lite av en ihålig rör-form, och detta ser till så att lakanet smidigt rullar med dig och garanterar möjligheten att vända dig utan besvär.

 

Vem ett glidlakan rekommenderas till

 

Ett glidlakan kommer att gynna personer med vissa funktionsnedsättningar och som lider av vissa besvär. Kanske har du artrit eller höftproblem som resulterar i att det vanligtvis gör ont när du vänder dig i sängen. Genom att då ha ett glidlakan nära tillhands försvinner den överväldigande smärtan då du inte behöver anstränga dig lika mycket för att vända dig om.

 

Även kvinnor med ett instabilt bäcken kan gynnas av ett glidlakan, och detsamma gäller för dig som är gravid. Om din mage har börjat växa märker du säkerligen av att det börjar bli en aning svårare att vända dig om, så beställ därför ett glidlakan i god tid så att du ska kunna vända dig om utan besvär.

 

Vårdpersonal kan ibland behöva se till så att deras patienser ändrar liggställning, och detta är inte alltid en vals på rosor. Det här underlättas så länge det finns ett glidlakan ovanpå varje lakan, så detta är utan tvekan ett passande hjälpmedel att kika lite närmare på.

 

Hur du drar nytta av ditt glidlakan

 

Vill du börja dra nytta av ett glidlakan redan idag? Efter dess att du har beställt och fått hem ditt glidlakan krävs det inte mycket annat än att lägga det ovanpå ditt lakan. Se till så att glidlakanets öppningar pekar uppåt och nedåt. Den översta delen av lakanets kant bör ligga ungefär vid dina axlar medan den understa delen av lakanets kant bör ligga vid dina lår.