Sommaräventyr med hunden: Din guide för en säker och rolig tid tillsammans

Nu när sommaren är här, är det dags att börja planera för alla roliga aktiviteter du och din fyrbenta vän kan njuta av tillsammans. Men innan du ger dig ut på äventyr, finns det några saker du bör ha i åtanke för att säkerställa att både du och din hund har en säker och trevlig upplevelse. På Pawpalace kan vi hjälpa dig att förbereda för den bästa sommaren någonsin!

Håll din hund sval och hydrerad

Värmen under sommaren kan vara farlig för din hund. Se till att din hund alltid har tillgång till färskt vatten, både hemma och när ni är ute och promenerar. Om det är riktigt varmt ute, överväg att ta med en bärbar vattenskål under era äventyr.

Skydda mot sol och skadedjur

Precis som människor kan hundar få solbränna, särskilt de med kort hår och ljus hud. Använd solskyddsmedel speciellt framtaget för hundar och överväg att klä på dem ett skyddande klädesplagg om de ska spendera mycket tid i direkt solljus. Dessutom är sommaren högsäsong för fästingar och andra skadedjur. Kontrollera din hund regelbundet och använd en fästingprevention som är godkänd av din veterinär.

Säkra och roliga sommaraktiviteter

Från vandring till simning till att bara spela i trädgården, finns det massor av roliga saker du kan göra med din hund under sommaren. Var dock medveten om din hunds gränser och kondition. Äldre hundar och raser med korta näsor kan ha svårare i värmen, så anpassa era aktiviteter efter vad som är säkrast och mest bekvämt för din hund.

Ta hand om tassarna

Het asfalt kan skada din hunds tassar. Försök att promenera på gräs eller jord där det är möjligt, och undvik att gå ut mitt på dagen när solen är som hetast. Det finns också speciella skyddsskor som kan skydda din hunds tassar från het asfalt.

Sommar kan vara en fantastisk tid för att skapa minnen med din hund. Genom att ta lite tid att förbereda och ha rätt utrustning till hands, kan du säkerställa att det blir en sommar ni kommer att minnas för alltid. På Pawpalace hittar du allt du behöver för att göra din hunds sommar säker och rolig, från bärbara vattenskålar till skyddsskor till roliga utomhusleksaker. Ha en underbar sommar!