Barnklocka

Barnklocka den bästa Julklappen! Vi tipsar om den nya svenska barnklockan från Torekovs. En riktig kvalitetsklocka för barn.

 

Bästa julklappen

Visst är det svårt att hitta bra julklappar till barn och barnbarn… Det är så oerhört lätt att man köper något som man redan när man ger den vet att barnet knappt kommer att använda. Hur ofta har man inte sett sitt barn bli glad för några sekunder när de öppnar sitt paket, men sen knappt tittar åt presenten några dagar senare.

 

Viktigt att lära sig

Därför vill vi tipsa om att satsa på en riktigt fin analog barnklocka till ert barn eller barnbarn!

Jag känner nästan att man glömt bort att barn fortfarande ska lära sig klockan i skolan… Och om man inte glömt bort det, vilka förutsättningar ger man sitt barn att lyckas? 

Att köpa ett armbandsur för barn är att hjälpa barnen till kunskap. Hur ofta kan man säg att det är så med en julklapp, eller present i övrigt?

 

Barnklocka som smycke

Torekovs barnklockor skiljer sig från andra klockor för barn genom sin idé av att barnklockan ska vara ett smycke likväl som en klok present.

Många barnklockor är gjorda av de enklaste, billigaste materialen – inte sällan i plast. Sen pyntar man klockan i färger, seriefigurer och toppar det med det allra enklaste glaset.

En klocka från Torekovs klockor för barn är verkligen ett smycke! De levereras i de mest exklusiva boxar jag sett, och blänker som den finaste vuxna klockan när man öppnar locket.

 

Många alternativa barnklockor

Deras klockor har 2 storlekar. 28 mm för små barn upp till ca 10 år. Sen har de en klocka med 33 mm diameter som lämpar sig för större barn, ungdomar och även kvinnor. Barnklockorna finns i guld, silver, rosé och svart. Till det kan man ha tre olika klockarmband. Tyg (sk nato), äkta läder eller exklusivt mesh. Är man sugen på en unik, och tydlig damklocka så är Torekovs Pärlhamn ett toppenalternativ! 

 

Klokt alternativ till smartwatch

Skaparna till Torekovs barnklockor har en idé om att försöka försena barns mobiltelefondebut, dvs att man då inte satsa på en smartwatch till barn. Jag gillar verkligen det. Jag har läst den bok de bl a hänvisar till, Anders Hansens ”Skärmhjärnan”. Oerhört intressant, om än lite kusligt. Vi har en tonåring i familjen. Vi har precis samma mobiltelefonproblem som beskrivs i boken. 

Därför håller jag verkligen med om att man ska försena barns mobiltelefondebut på alla sätt. En riktig analog klocka är en bra start.

 

Torekovs barnklockor har en blogg på hemsidan. Den är bra att läsa igenom inför ett köp. Läs särskilt deras Torekovs Guide barnklocka.

(Bild lånad från @torekovswatches, tack)